‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Otwarcie portalu NewsGastro.pl i święto żurawiny amerykańskiej

 

W części oficjalnej przedstawiciele NewsGastro.pl (Dyrektor Portalu - Anna Harendarz oraz odpowiedzialny za marketing i PR, Leszek Wiktorski) zaprezentowali gościom, co tak naprawdę oferuje portal i czym wyróżnia się spośród innych istniejących już stron internetowych związanych z branżą gastronomiczną.

W dalszej części Monika Domańska z Agencji Made in PR, reprezentująca Cranberry Marketing Comitee, przekazała wiele cennych informacji na temat walorów zdrowotnych i smakowych żurawiny amerykańskiej. Na scenie zagościł również Robert Sowa, który zachęcał do skosztowania potraw  przygotowanych z wykorzystaniem świeżej i suszonej żurawiny amerykańskiej oraz do degustacji drinków na bazie nektaru z cranberries.

Imprezę poprowadził dziennikarz TVP 1 znany przede wszystkim z porannego programu „Kawa czy herbata?” - Paweł Pochwała, który z właściwym sobie dynamizmem podkreślił szczególny charakter wydarzenia. Muzyczną niespodzianką wieczoru był występ Barrego Salone - artysty z Broadway’u, współpracującego obecnie z Teatrem Sabat Małgorzaty Potockiej, który zachwycił zebranych niezwykłym wykonaniem największych hitów z amerykańskich musicali.

Zgodnie z tradycją wydarzeń tej rangi, kolejnym punktem wieczoru była loteria wizytówkowa. Jej zwycięzców nagrodzono pokaźnymi koszami wypełnionymi przyprawami marki PRYMAT, zestawami wysokiej jakości garnków firmy Welmax oraz zaproszeniami na kulinarną ucztę do Restauracji Moonsfera.

Spore zainteresowanie wzbudziło stanowisko „METY” – knajpki prosto z lat 70-tych, która mieści się na ul. Foksal 21 w Warszawie (www. metanafoksal.pl). Jej inauguracja miała miejsce niespełna tydzień wcześniej, a już dzięki swojej oryginalności i niezwykłemu klimatowi PRL-u wpisała się w życie ulicy i miasta.

Inauguracja portalu NewsGastro.pl i święta żurawiny amerykańskiej, to było naprawdę ważne wydarzenie w kalendarzu imprez gastronomicznych, o czym świadczyła obecność znanych kulinarnych autorytetów (m.in. Roberta Sowy, Karola Okrasy, Pascala Brodnickiego i Teo Vafidisa). Swoją obecnością imprezę zaszczyciło również wielu przedstawicieli kluczowych na rynku gastronomicznym firm oraz wielu przedstawicieli mediów.

Organizatorzy składają gorące podziękowania licznym sponsorom wieczoru, a w szczególności firmom: Prymat, Wilbo, Welmax, Hiestand, Caviar Creator, Polmos Lublin, Olewnik oraz Meta.