‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

O wiosennej diecie w Superstacji

 

Zdaniem Roberta wiosna to doskonały czas na zmianę złych nawyków żywieniowych i zrzucenie kilku zbędnych kilogramów przed wakacjami.

Wiosną, kiedy pojawiają się nowalijki, naprawdę warto pokusić się o zmianę diety i zdrowe wiosenne odżywianie. Chrupiące sałaty, szpinak i młode warzywa idealnie nadają się do przygotowania aromatycznych sałatek, dzięki którym możemy regulować apetyt. Zjedzenie na  przystawkę lekkich warzyw spowoduje, że zjemy dużo mniejszą porcję dania głównego. Doskonale zaspokoimy więc głód, dbając o ograniczoną ilość kalorii.

Ale najważniejszy jest oczywiście aspekt zdrowotny wiosennej, nowalijkowej diety. Warzywa i owoce dostarczają organizmowi naturalnych witamin, składników mineralnych i błonnika, dzięki czemu pozytywnie wpływają na nasze zdrowie, piękny wygląd i samopoczucie.

Robert namawiał więc widzów do korzystania z kulinarnych darów wiosny i rozkoszowania się zdrową, lekką kuchnią.