‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

O rybach w TVP Łódź

Zdaniem Roberta, zgodnie z obowiązującymi obecnie trendami kulinarnymi odchodzi się od podawania ryb z dodatkami skrobiowymi (ziemniakami, makaronami, kaszami), a zamiast nich używa się owoców, warzyw i sałat, które w połączeniu z odpowiednio dobranym lekkim sosem podkreślają walory smakowe i aromat ryby. Podstawą jest oczywiście odpowiednie zamarynowanie ryb. Godna polecenia jest przyprawa do ryb Prymat, która jest doskonale skomponowaną mieszanką ziół i przypraw, dzięki czemu wystarczy połączyć ją z oliwą z oliwek, aby otrzymać wyśmienitą marynatę. Można również w zależności od gatunku ryby i własnych preferencji używać różnych rodzajów przypraw jednorodnych, soku z cytryny i soli smakowych.
Dobrze zamarynowane ryby po upieczeniu lub zgrillowaniu doskonale komponują się z rukolą, suszonymi pomidorami, świeżo tartym parmezanem, orzeszkami piniowymi i sosem włoskim Prymat. Gorąco polecamy dla zdrowia i rozkoszy podniebienia!