‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

O kuchni na lato i pogodzie w Radiu ZET

Robert radził słuchaczom, aby latem jeść lekko, zdrowo i orzeźwiająco. Robert zachęcał słuchaczy do przygotowywania chłodników oraz sałatek ze świeżych owoców i warzyw z lekkimi sosami i aromatycznymi ziołami. Dla dopełnienia całości warto również przygotować orzeźwiające i idealnie chłodzące sorbety.

Ze względu na trwające Mistrzostwa Świata w piłce nożnej, panowie omówili również kilka meczów i wytypowali drużyny, które zagrają w finale.

Na zakończenie programu Robert zapowiedział „kulinarną” pogodę na resztę dnia. Prognoza brzmiała dość interesująco, więc pozwalamy sobie ją zacytować: „ Dziś w całej Polsce szykuje się wyjątkowo apetyczna pogoda. Najlepsze warunki do smażenia kiełbasek czekają nas w Kołobrzegu, gdzie prócz małego zachmurzenia będą 22°C. Bardziej podsmażoną karkówkę upieczemy w okolicach Warmii i Mazur – tam po południu powinniśmy się spodziewać burz i przelotnych opadów. Najcieplej w południowej części kraju. Dużo słońca w okolicach Krakowa i Zakopanego. Idealne warunki do grillowania szykują się również na Półwyspie Helskim, 19°C i gwarantowana pogoda do grillowania dla każdego, kto pojawi się w mięsnym sklepie z uśmiechem na twarzy!

Polacy! Na grilla marsz! :) Smacznego życzy Robert Sowa”