‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Już 27 marca wyłonimy kolejny Kulinarny Talent…

Zmagania konkursowe odbędą się w dniu 27 marca 2014 roku w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56 w Warszawie.

I Ty możesz zaprezentować swoje kulinarne możliwości na żywo przed cenionymi w Polsce szefami kuchni, jury degustacyjnym i setkami osób odwiedzających targi. Zachęcamy do walki o miano Kulinarnego Talentu 2014. Wystarczy zapoznać się z regulaminem, wypełnić formularz zgłoszeniowy, napisać recepturę na danie konkursowe i wraz ze zdjęciem potrawy przesłać nam kompletne zgłoszenie do 23 lutego br. 

REGULAMIN, FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY I DRUK RECEPTURY PRACY KONKURSOWEJ DO POBRANIA NA DOLE STRONY! Do dzieła! 

"Kulinarny Talent” to konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności wśród młodych i zdolnych kucharzy. Dzięki przyjętej formule uczestnicy mogą zaskoczyć finezją i pomysłowością. Wyznacznikami ich pracy są innowacyjność i umiejętność twórczego łączenia składników i smaków. Tym samym konkurs staje się sposobem na poszukiwanie nowych kierunków w gastronomii. Przyświeca mu również bardzo istotny cel, bo jednym z zamierzeń projektu jest zachęcenie młodych ludzi do tego, by rozwijali się zawodowo i poznawali nowe trendy kulinarne.

Organizatorem Konkursu jest Robert Sowa przy pomocy merytorycznej Fundacji Klubu Szefów Kuchni, MT Targi oraz Agencji Ready PR Events&More. Konkurs odbędzie się w Centrum Targowo-Kongresowym MT Targi w Warszawie, podczas największych Targów branży HoReCa - EuroGastro 2014.

Konkurs jest skierowany do bardzo młodych ludzi, którzy nie przekroczyli jeszcze 23 roku życia. To wśród nich chcemy odkrywać prawdziwe perełki kulinarne. Ale to nie wszystko. By wziąć udział w tym konkursie, nie wystarczy samo zgłoszenie. Niezbędna jest rekomendacja szefa kuchni lub nauczyciela. Innymi słowy, dana osoba musi być zauważona przez doświadczonego szefa kuchni lub nauczyciela i uzyskać od niego referencje. Zależy nam na promocji młodych, utalentowanych ludzi, z drugiej strony na przywróceniu należytego szacunku w relacji mistrz-uczeń. Młody, choćby najbardziej utalentowany kucharz musi mieć swego mentora i nauczyciela, który dostrzeże jego zdolności i pomoże je rozwinąć we właściwym kierunku, pomoże zaistnieć w branży. Mój konkurs będzie sprzyjał kształtowaniu takiej pozytywnej współpracy. Rekomendacja szefa kuchni/ nauczyciela, to również gwarancja wysoskiego poziomu konkursu. Szef wskazując młodego kucharza daje niejako swoją rękojmię, że ta osoba rzeczywiście reprezentuje wysoki poziom.

Zapraszamy!

 

KULINARNY MECENAS KONKURSU:

 

SPONSORZY:

 

PARTNERZY:

 

 

PATRONI MEDIALNI:

  

 

PATRONI MERYTORYCZNI: