‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Robert Sowa na Targach Dobrego Jedzenia

W niedzielę, 15 maja, Robert Sowa zaprezentował swoje kulinarne umiejętności podczas III Ogólnopolskich Targów Dobrego Jedzenia w Zielonej Górze. Podczas pokazów Robert przygotował i wyserwował do degustacji dwa dania: kurczaka na ragoût z soczewicy i pomidorów z kolendrą oraz wolno pieczoną wieprzowinę z sosem z sera pleśniowego ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Robert był również jurorem konkursu na najlepszy produkt Targów - Lubuski Złoty Lubczyk.

TDJ_kolaz 15.05

Na targach spotkali się wystawcy prezentujący lokalne produkty z różnych części Polski. Byli wśród nich producenci serów wielkopolskich, suszonych owoców, olejów tłoczonych na zimno, soków, nalewek, konfitur i nektarów owocowych, a także kosmetyków i produktów prozdrowotnych.