‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Event kulinarny w Tesco Kraków

W poniedziałek, 27 listopada, Robert Sowa wraz z firmą Prymat zagościł w siedzibie Tesco w Krakowie. Przez kilka godzin ekipa mistrza serwowała zimne mini przekąski, danie gorące i desery przygotowane z przyprawami Prymat i produktami Smak.

W menu znalazło się wiele pyszności, m.in.:
- roladki z szynki parmeńskiej z serem pleśniowym, tymiankiem Prymat, suszonymi pomidorami Smak i rukolą
- befsztyk tatarski z mieloną kolendrą, grubo mielonym pieprzem i jałowcem Prymat podany z piklami Smak
- rożki z rostbefu z musztardą rosyjską Prymat i musem kaparowo-estragonowym (Smak/Prymat)
- plastry wędzonego łososia z kremowym serkiem, ziołami prowansalskimi Prymat i kiełkami słonecznika
- hummus z kminem rzymskim mielonym Prymat oraz kolendrowym pesto z chili pieprz cayenne Prymat
- tapenade z czarnych oliwek Smak i anchois podane z serem owczym i bazylią Prymat
- mus z gorzkiej czekolady i chili z tiulem czekoladowym z solą
- waniliowa panna cotta z sosem truskawkowym z czerwonym pieprzem
- makaroniki tymiankowe
- crème brûlée z oregano i karmelizowaną kukurydzą


A w drodze powrotnej... obowiązkowa wizyta w restauracji Żółty Słoń w Kielcach u naszego ulubionego szefa Tomka Pawluska. Jak zawsze było pysznie :)