‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Ekspresowe gotowanie w Superstacji

 

 

Wśród proponowanych przez mistrza dań znalazły się m.in.:
- krewetki królewskie z truskawkami, białym kremem balsamico i świeżą kolendrą
- makaron linguine z pomidorami, świeżą bazylią, prażonymi orzechami nerkowca i pinii oraz tartym parmezanem
- kompozycja świeżych sałat ze szparagami, truskawkami i ziołowym sosem vinaigrette
- pieczony filet z halibuta z rozmarynem podany na aromatycznych warzywach ze świeżymi kiełkami
- marynowana pierś kurczaka w garam masala podana na aromatycznej cieciorce z pomidorami i świeżo siekaną kolendrą
- bałkańska sałatka ze smażonego bakłażana i boczniaka podana z greckim jogurtem, orzeszkami nerkowca i pinii aromatyzowana pietruszką i kolendrą

To było naprawdę smaczne!