RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Wieprzowina duszona w piwie z pieczarkami, cebulą i chlebem razowym

Wieprzowina duszona w piwie z pieczarkami, cebulą i chlebem razowym
Okazje:
Obiad
W męskim gronie

Składniki:

Liczba osób:

1 kg łopatki wieprzowej bez kości
2 cebule
400 g pieczarek
4 łyżki oleju słonecznikowego
2 kromki chleba razowego
4 ząbki czosnku
500 ml piwa
Sól czosnkowa
papryka słodka
pieprz ziołowy
kminek Prymat do smaku

Przygotowanie

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę, oprószyć pieprzem ziołowym i słodką papryką. Cebulę, pieczarki i czosnek pokroić, zrumienić na oleju, a następnie dodać mięso, kminek i połowę piwa. Całość dusić do miękkości. Dodać chleb razowy i resztę piwa. Zagotować i doprawić do smaku. Tak przygotowaną duszoną wieprzowinę podawać z kwaśną śmietaną, świeżo posiekaną natką pietruszki i kluseczkami lub knedlami.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Górka cielęca podana na smażonych boczniakach z ziemniakami i aromatycznym sosem pesto

    Górka cielęca podana na smażonych boczniakach z ziemniakami i aromatycznym sosem pesto

  • Filet z sandacza marynowany w pieprzu cytrynowym podany z rukolą

    Filet z sandacza marynowany w pieprzu cytrynowym podany z rukolą

  • Delikatny krem z zielonego groszku

    Delikatny krem z zielonego groszku

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×