RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Pieczone plastry buraczków podane z jajkami przepiórczymi, anchois, kawiorem, emulsją pietruszkową i serem bundz

Pieczone plastry buraczków podane z jajkami przepiórczymi, anchois, kawiorem, emulsją pietruszkową i serem bundz
Okazje:
Wielkanoc

Składniki:

Liczba osób:

4 średnie
dokładnie umyte buraki
6 ugotowanych jajek przepiórczych
4 filety anchois
4 łyżeczki czerwonego kawioru
4 łyżeczki czarnego kawioru
80 g sera bundz
Kilka gałązek świeżego koperku do dekoracji
Sól do smaku
Emulsja pietruszkowa:
50 ml oliwy z oliwek
Kilka gałązek świeżej pietruszki
3 łyżki 12-letniego octu balsamicznego
Świeżo mielony kolorowy pieprz Prymat

Przygotowanie

Wszystkie składniki emulsji dokładnie zmiksować i doprawić do smaku.
Umyte i osuszone buraki ułożyć na blasze, lekko osolić i piec przez około godzinę w temperaturze 140°C. Po upieczeniu buraki wystudzić, obrać, pokroić w cienkie plastry, ułożyć na talerzach i udekorować połówkami jajek przepiórczych. Na każde jajko nałożyć odrobinę czarnego i czerwonego kawioru oraz fileciki anchois. Plastry buraczków skropić emulsją pietruszkową. Przed podaniem danie posypać tartym serem bundz i udekorować świeżym koperkiem.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Pieczony schab w ziołach

    Pieczony schab w ziołach

  • Racuszki z cukinii z ziarnami zbóż podane z wędzonym łososiem norweskim, kawiorem i kwaśną śmietaną

    Racuszki z cukinii z ziarnami zbóż podane z wędzonym łososiem norweskim, kawiorem i kwaśną śmietaną

  • Mini serniczki z białą czekoladą i suszoną żurawiną

    Mini serniczki z białą czekoladą i suszoną żurawiną

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×