RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Kulebiak z kapustą, grzybami i pieczonym sandaczem

Kulebiak z kapustą, grzybami i pieczonym sandaczem
Okazje:
Boże Narodzenie
Wigilia

Składniki:

Liczba osób:

300 g ciasta francuskiego
200 g zamarynowanego w przyprawie do ryb i upieczonego sandacza bez skóry
Kilka suszonych grzybów
2 łyżki oleju rzepakowego
200 g kiszonej kapusty
Obrana i starta na grubych oczkach włoszczyzna
Liść laurowy
ziele angielskie
pieprz ziarnisty Prymat
sól do smaku
1 jajko

Przygotowanie

Grzyby opłukać, namoczyć w wodzie, a następnie ugotować, wystudzić, pokroić w paski i podsmażyć wraz z cebulą na oleju. Kapustę poszatkować, zalać wywarem z grzybów i gotować przez około 30 minut z włoszczyzną i przyprawami. Pod koniec dodać grzyby i wystudzić.
Ciasto francuskie rozwałkować i ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Na cieście równomiernie rozłożyć przygotowaną wcześniej kapustę z grzybami oraz kawałki pieczonego sandacza. Całość delikatnie zawinąć, posmarować rozkłóconym jajkiem i delikatnie ponakłuwać. Piec około 30 minut w temperaturze 200°C.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Babka piaskowa z rodzynkami

    Babka piaskowa z rodzynkami

  • Tort makowy z kremem kawowym

    Tort makowy z kremem kawowym

  • Śledź norweski z jabłkami, kwaśną śmietaną i czerwonym kawiorem

    Śledź norweski z jabłkami, kwaśną śmietaną i czerwonym kawiorem

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×