‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Poradnik Restauratora

kwiecień 2012
Poradnik Restauratora, kwiecień 2012

 

22 marca br., drugiego dnia Targów EuroGastro 2012, odbyła się IV edycja Konkursu Sztuki Kulinarnej Roberta Sowy. Celem konkursu było zachęcenie młodych ludzi do rozwoju zawodowego i poznania nowych trendów kulinarnych. Po dniu pełnym kulinarnych wrażeń jury techniczne w składzie: Jerzy Pasikowski, Rafał Targosz, Tomasz Jakubiak i Mikołaj Hęciak oraz jury degustacyjne: Marta Grycan, Mateusz Borek, Bożydar Iwanow i Roman Kołtoń, wyłoniło laureatów konkursu.

Pierwsze miejsce zdobył Marcin Popielarz z Hotelu Sheraton Sopot,  drugie miejsce wywalczył Bartłomiej Pawlikowski z Hotelu Best Western Gorzów Wielkopolski, a trzecie przypadło Marcinowi Zawadzkiemu z Warszawy. Dwóch finalistów konkursu „Kulinarny Talent 2012" - Maciej Siąkowski i Kamil Wierzbowski, zakwalifikowało się do Narodowej Reprezentacji Polski Juniorów na Erfurt 2012.

Organizatorem konkursu był Robert Sowa przy pomocy merytorycznej Fundacji Klubu Szefów Kuchni, MT Targów oraz Agencji Ready PR Events&More.