‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Poradnik Restauratora

kwiecień 2011
Poradnik Restauratora, kwiecień 2011

 

Do konkursu stanęło 12 zawodników. W Jury, jak co roku, zasiedli przedstawiciele show biznesu i zawodowi mistrzowie kuchni, a nadzór nad nimi sprawował Konrad Birek. Konkurs wygrał Mateusz Wichrowski z Restauracji La Rotisserie w warszawskim Hotelu Le Regina. Zwycięskie danie o nazwie Meli Melo wykonane było z polędwicy wołowej i łososia z risotto z rakami i awokado, esencja smardzowa z whiskey Jack DanieLs. Drugie miejsce przypadło Monice Bielik z rezydencji Ambasadora Królestwa Niderlandów, natomiast trzecie Łukaszowi Kalinowskiemu z MK Taste - Legionowo. Konkurs prowadzili Robert Sowa i Bartek Jędrzejak. Laureaci i uczestnicy konkursu otrzymali cenne nagrody o łącznej wartości ponad 4000 zł.