‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Poradnik Restauratora

czerwiec 2011
Poradnik Restauratora, czerwiec 2011

 

Do konkursu mógł przystąpić każdy, kto znał unikatowy przepis dotyczący mazurskiej ryby. W kulinarnych zmaganiach wzięło udział 7 ekip. Pierwsze miejsce zajął sum przygotowany przez Martę Wąsiakowską i Jolantę Kawałko reprezentujące „Starą Kuźnię" w Przykopie. Drugie miejsce wywalczyła potrawa autorstwa Haliny Piwowarczyk z pensjonatu „Panorama" w Rydzewie, a na trzecim miejscu uplasowała się Janina Radomska, reprezentująca Sołectwo Rydzewo.

Uczestnicy otrzymali atrakcyjne nagrody rzeczowe i książki kulinarne Roberta Sowy „W poszukiwaniu smaku doskonałego" z dedykacją autora. Pomysłodawczynią konkursu kulinarnego z Mazurskiej Spiżarni oraz Rydzewskiej Majówki jest właścicielka „Gospody pod Czarnym Łabędziem" - Selwina Nowakowska.