‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Kaleidoscope

styczeń 2012
Kaleidoscope, styczeń 2012

 

Oczywiście nikt z nas nie wyobraża sobie karnawałowej zabawy bez smacznych i efektownych potraw jak ostrygi, tatar z troci jeziorowej czy carpaccio z polędwicy wołowej. Łosoś i ostrygi uznawane są za afrodyzjaki, które pozwolą wprawić nas w romantyczny nastrój.

Na karnawałowym stole nie może zabraknąć sałatek. Proponuję sałatkę z rukolą i pomidorami cherry oraz cesarskie sashimi z tuńczyka i łososia.

Ze słodkości polecam deser czekoladowy z przyprawami korzennymi podawany na ciepło z lodami lub sosami owocowymi. Proponuję jeszcze drinki, koniecznie z dodatkiem mięty i limonki, dla poprawy humorów i orzeźwienia. Szampańskiej zabawy!