‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Jachting Motorowy

grudzień 2010
Jachting Motorowy, grudzień 2010

 

Bywa, że to my jesteśmy organizatorami i gospodarzami takich przyjęć, i wówczas okazuje się, że największy problem to: czym nakarmić gości? Trzeba zatem pamiętać, że najważniejszą cechą takiego karnawałowego menu powinny być łatwość i szybkość przygotowania, wyborny smak, a przede wszystkim bogate walory zdrowotne, pozwalające przetrwać w dobrej kondycji i radosnym nastroju całonocne tańce.

Oczywiście nikt nie wyobraża sobie karnawałowej zabawy bez smacznych i efektownych potraw, jak ostrygi, tatar z łososia czy carpaccio z polędwicy wołowej. Do ich przygotowania zalecam stosowanie świeżych produktów. Jeśli łosoś, to tylko z czystych wód norweskich, jeśli polędwica wołowa, to ze sprawdzonego sklepu, z ekologicznej hodowli. Łosoś i ostrygi są uznawane za afrodyzjaki, które pozwolą bez problemu wprawić nas w romantyczny nastrój ;-)

Na karnawałowym stole nie może zabraknąć sałatek. Proponuję sałatkę z rukolą i pomidorami cherry oraz cesarskie sashimi z tuńczyka i łososia. Ze słodkości polecam deser czekoladowy z przyprawami korzennymi, podawany na ciepło z lodami lub sosami owocowymi. Proponuję jeszcze drinki, koniecznie z dodatkiem mięty i limonki, dla poprawy humoru i orzeźwienia. Spokojni o nasze i wszystkich gości zdrowie „bawmy się, póki czas”!