RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Deser czekoladowy z przyprawami korzennymi

Deser czekoladowy z przyprawami korzennymi
Okazje:
Babskie spotkanie
Boże Narodzenie
Domowe party
Romantyczna kolacja
Wigilia

Składniki:

Liczba osób:

250 g gorzkiej czekolady
175 g masła
2 łyżki mąki
125 g cukru pudru
5 jaj
1 płaska łyżeczka przypraw korzennych

Przygotowanie

Jajka ubić na pianę z cukrem pudrem. Po ubiciu, ręcznie dodać mąkę  i przyprawy korzenne, a na koniec rozpuszczoną czekoladę i masło. Powstałą masą napełnić żaroodporne foremki i piec ok.10 minut w temperaturze 200°C. Tak przygotowany deser podawać na ciepło z ulubionym sosem lub lodami.

 

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Racuszki z cukinii z ziarnami zbóż podane z wędzonym łososiem norweskim, kawiorem i kwaśną śmietaną

    Racuszki z cukinii z ziarnami zbóż podane z wędzonym łososiem norweskim, kawiorem i kwaśną śmietaną

  • Grillowane medaliony z łososia norweskiego w bekonie na gałązkach rozmarynu

    Grillowane medaliony z łososia norweskiego w bekonie na gałązkach rozmarynu

  • Quesadillas z pieczoną piersią kurczaka, kurkami i serem cheddar

    Quesadillas z pieczoną piersią kurczaka, kurkami i serem cheddar

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×