RobertSowa
  • Sowa o Sowie
    • Dossier
    • Nagrody i wyróżnienia
    • Pasja/ filozofia smaku
  • OFERTA
    • Propozycje współpracy
    • warsztaty, pokazy, catering…
    • ZORGANIZOWANE EVENTY
  • Aktywności – dzieje się
    • WKRÓTCE
    • wydarzyło się…
    • Publikacje prasowe
  • Książki
  • Przepisy
  • konkursy
    • KULINARNY TALENT 2019
  • Partnerzy
  • Kontakt

Ser camembert panierowany w bułce z orzechami i jagodami w żubrówce

Ser camembert panierowany w bułce z orzechami i jagodami w żubrówce
Okazje:
Babskie spotkanie
Domowe party

Składniki:

Liczba osób:

4 x 125 g sera camambert
2 jajka
1/2 szklanki mąki
2 szklanki bułki tartej pikantnej Prymat
1 szklanka tłuczonych orzechów włoskich
piniowych i arachidowych
Oliwa do smażenia
200 g jagód w żubrówce
100 ml czerwonego wina
Mieszanka świeżych sałat
100 ml sosu vinaigrette Prymat przygotowanego zgodnie z opisem na opakowaniu
4 gruszki z kompotu

Przygotowanie

Camembert oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i panierować dwukrotnie w pikantnej bułce tartej z tłuczonymi orzechami. Następnie ser usmażyć na rozgrzanej oliwie na złoty kolor. Chrupiący smażony camembert podawać ze świeżymi sałatami skropionymi sosem vinaigrette, jagodami w żubrówce i gruszką.

Udostępnij ten przepis

  • Udostępnij
  • Tweetnij
  • Drukuj

Zobacz podobne przepisy

  • Serowe muffinki z żurawiną amerykańską

    Serowe muffinki z żurawiną amerykańską

  • Filety z halibuta z żurawiną amerykańską

    Filety z halibuta z żurawiną amerykańską

  • Grzanki z serem brie i pikantną gruszką

    Grzanki z serem brie i pikantną gruszką

Wyszukaj inne przepisy lub wróć do listy przepisów

Do góry

2015 © Robert Sowa, All rights reserved. Created by Dariusz Pezowicz.

  • Mapa strony
  • Kontakt
  • Polityka Cookies

Strona używa ciasteczek (cookies). Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki. Czytaj więcej. ×