‹ Poprzedni wpis Wróć do listy wpisów Następny wpis ›

Kulinarny Talent 2020! Aktualizacja!

Kulinarny Talent 2020! Aktualizacja!

 12. edycja autorskiego konkursu Mistrza Sowy „Kulinarny Talent 2020” odbędzie się podczas targów EuroGastro w dniu 19 czerwca br. o godz. 11.00 w Warsaw Ptak Expo (Nadarzyn, Al. Katowicka 62). Zapraszamy!

„Kulinarny Talent” to prestiżowy konkurs, który pozwala
odkryć wybitne zdolności wśród młodych kucharzy, rozpoczynających swoją karierę
kulinarną, którzy nie ukończyli 25 roku życia. Konkurs ten, to pokaz
najnowszych trendów odkrywanych przez młodych adeptów sztuki kulinarnej,
wzbogacony ich młodzieńczą fantazją, a zarazem odwagą w łączeniu smaków i
różnych technik przygotowywania dań. Zadaniem uczestników jest przygotowanie
ciekawych, oryginalnych w smaku, a zarazem eleganckich i wykwintnych dań, które
zachwycą jurorów.

Konkurs poprowadzą: dziennikarz, prezenter i autor programów
telewizyjnych Krzysztof Ibisz oraz gospodarz imprezy – Robert Sowa.

„Kulinarny Talent 2020” wybiorą dwa składy jurorskie – jury profesjonalne składające się ze znanych autorytetów kulinarnych, w tym roku będą to m.in. szefowie: Jerzy Pasikowski, Wiesław Bober, Dariusz Struciński, Marcin Budynek oraz kulinarne osobowości jak m.in. David Gaboriaud.  Oceniane będą m.in.: mis en place, techniki kulinarne oraz smak i estetyka podania, czyli to, na co zwracają uwagę Klienci restauracji.

Zwycięzca oprócz nagród ufundowanych przez Sponsorów otrzyma możliwość odbycia stażu w Fork Restaurant by Robert Sowa w Warszawie!

Zgodnie z regulaminem konkursu, każdy z uczestników będzie musiał wykorzystać do przygotowania dania kilka obowiązkowych produktów zapewnionych przez mecenasów i sponsorów wydarzenia. W tym roku będą to:

Dziękujemy Mecenasom i Sponsorom, którzy będą z nami podczas nadchodzącej edycji:

Wszelkie informacje dla startujących do pobrania

Kto okaże się Kulinarnym Talentem w 2020roku?