WYDARZYŁO SIĘ…

„Kulinarny Talent 2017” wyłoniony!

„Kulinarny Talent 2017” wyłoniony!

6 kwietnia 2017 roku, podczas 21. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2017  – najważniejszych i największych targów branży HoReCa, odbyła się 9. edycja konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2017”. Do walki o miano najlepszego z najlepszych stanęło dwunastu uczniów szkół gastronomicznych z całej Polski, wyłonionych podczas preselekcji przez Roberta Sowę i mecenasa konkursu – firmę Prymat. […]

Zobacz więcej
Kuchnia z Robertem Sową, część 2

Kuchnia z Robertem Sową, część 2

W czwartek, 6 kwietnia, z dwutygodnikiem VIVA! ukazała się druga część serii „Kuchnia z Robertem Sową” pod tytułem „Wykwintna Wielkanoc”. Wszystkie dania wyglądają mega zachęcająco 🙂 Smacznego!

Zobacz więcej
Kulinarny Talent 2017 wyłoniony!

Kulinarny Talent 2017 wyłoniony!

IX finał konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2017” za nami. W tegorocznej edycji po raz drugi w historii konkursu na najwyższym stopniu podium stanęła kobieta 🙂 Gratulujemy laureatce konkursu – Klaudii Kiełkowskiej z Zespołu Szkół Ekonomicznych im. Oskara Langego w Wodzisławiu Śląskim, której danie – skrei/ czarna soczewica/ szparagi/ maliny/ brukselka/ masło, okazało się zdecydowanym numerem […]

Zobacz więcej
Robert Sowa jurorem CHEF Culinary Cup 2017

Robert Sowa jurorem CHEF Culinary Cup 2017

W środę, 5 kwietnia 2017, pierwszego dnia 21. targów EuroGastro, Robert Sowa zasiadał w gronie jurorów II edycji konkursu CHEF Culinary Cup pod patronatem Jerzego Pasikowskiego. Formuła konkursu pozwalała uczestnikom konkursu na dużą dowolność. Organizator nie narzucał bowiem produktów obowiązkowych, ani talerzy, na których finaliści prezentowali swoje dania. Każdy szef mógł więc przygotować dowolne danie, […]

Zobacz więcej
Kuchnia z Robertem Sową, część 1

Kuchnia z Robertem Sową, część 1

W czwartek, 23 marca, z dwutygodnikiem VIVA! ukazała się pierwsza część nowej serii „Kuchnia z Robertem Sową” pod tytułem „Pysznie i zielono”. Wszystkie dania wyglądają mega zachęcająco 🙂 Smacznego!  

Zobacz więcej
Znamy już finalistów konkursu Kulinarny Talent 2017!

Znamy już finalistów konkursu Kulinarny Talent 2017!

Już niebawem – 6 kwietnia, podczas 21. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2017  – najważniejszych i największych targów branży HoReCa, odbędzie się 9. edycja autorskiego konkursu Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2017”. „Kulinarny Talent” to prestiżowy konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności wśród rozpoczynających życie zawodowe kucharzy do 23. roku życia. Jest to więc pokaz najnowszych trendów […]

Zobacz więcej
III Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra

III Mistrzostwa Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra

11 marca Robert Sowa wraz z Adamem Chrząstowskim i Adamem Dmyterko zasiadał w Jury trzeciej edycji Mistrzostw Polski w Potrawach i Kawiorze z Jesiotra, których gospodarzem i współorganizatorem był Hotel Atut****. Osiem wyselekcjonowanych zespołów z całego kraju, popisy kulinarne na najwyższym poziomie, wyrównana rywalizacja, ale przede wszystkim wykwintne dania z królewską rybą w roli głównej. Bezkonkurencyjnym zespołem okazał się Hotel […]

Zobacz więcej
Śniadanie prasowe z jesiotrem i kawiorem!

Śniadanie prasowe z jesiotrem i kawiorem!

22 lutego w warszawskiej restauracji Ed Red odbyło się śniadanie prasowe przygotowane przez Szefów kuchni – Roberta Sowę, Adama Chrząstowskiego i Adama Dmyterko. Spotkanie to było zapodziedzią 3. edycji mistrzostw Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra, które odbędą się 11 marca w Hotelu Atut w Licheniu Starym. W konkursie wezmą udział reprezentanci restauracji i […]

Zobacz więcej
Walentynkowe pokazy Roberta Sowy

Walentynkowe pokazy Roberta Sowy

W sobotę 11 lutego Robert Sowa poprowadził walentynkowe pokazy kulinarne w Galerii Handlowej Metropolia w Gdańsku. W menu znalazły się trzy dania przepełnione kulinarnymi afrodyzjakami – idealne propozycje na romantyczną kolację dla zakochanych. Robert wyserwował do degustacji po 100 porcji każdego z dań. Jako pierwsza przygotowana została zupa krem z dyni z mlekiem kokosowym, imbirem i chili […]

Zobacz więcej