WYDARZYŁO SIĘ…

Chwila relaksu na Podlasiu

Chwila relaksu na Podlasiu

Nie samą pracą człowiek żyje… Czasami trzeba naładować akumulatory, dlatego służbowy wyjazd do Białegostoku Robert postanowił połączyć z chwilą przyjemności i relaksu. Długi weekend, a raczej jego część rozpoczął się od wizyty u zaprzyjaźnionego szefa kuchni Marcina Budynka w białostockim Bistro Dobra Zmiana, a po pysznym obiedzie przyszedł czas na napawanie się urokiem jezior i słońca w […]

Zobacz więcej
Robert Sowa w Pacanowie

Robert Sowa w Pacanowie

W niedzielę, 13 sierpnia, kulinarny TIR Roberta Sowy i Prymatu zawitał w Pacanowie – miasteczku, znanym przede wszystkim za sprawą Koziołka Matołka. Kulinarne atrakcje towarzyszyły imprezie z cyklu „Rodzina to siła” organizowanej co roku w Europejskim Centrum Bajki im. Koziołka Matołka w Pacanowie. W ramach bezpłatnej degustacji Robert serwował pyszne i zdrowe sałatki z grillowanymi […]

Zobacz więcej
Holi Festival w Mielnie z Robertem Sową

Holi Festival w Mielnie z Robertem Sową

Sobota, 29 lipca – ponad tysiąc przejechanych kilometrów i trzy tysiące dań piknikowych przygotowanych dla mieszkańców i turystów odpoczywających w Mielnie podczas Święta Kolorów „Holi Festival”. Hasłem imprezy były „smaki świata”, a stadion sportowy przy ul. Mickiewicza stał się areną dla food trucków. Na takiej imprezie nie mogło zabraknąć kulinarnego tira Roberta Sowy i Prymatu. […]

Zobacz więcej
Jeździecka sobota z Prymatem i Robertem Sową

Jeździecka sobota z Prymatem i Robertem Sową

Od kilkunastu lat zjeżdżamy Polskę wzdłuż i wszerz, uczestnicząc w przeróżnych imprezach plenerowych, ale na Międzynarodowych Zawodach Jeździeckich byliśmy po raz pierwszy. 22 lipca nasz kulinarny tir zaparkował w Jakubowicach, gdzie odbywały się zawody w skokach przez przeszkody Silesia Equestrian. Dla gości i kibiców przygotowaliśmy dania kuchni śródziemnomorskiej, a dla dżokejów lekkie sałatki. Chętnych na […]

Zobacz więcej
Robert Sowa i kulinarny tir na Mistrzostwach Polski MTB

Robert Sowa i kulinarny tir na Mistrzostwach Polski MTB

W dniach 14-16 lipca w Warszawie na ursynowskiej „Kazurce” odbyły się Mistrzostwa Polski MTB XC 2017, które po 23 latach powróciły do stolicy. Nic zatem dziwnego, że Ursynów wrzał od emocji, a w całej Warszawie głośno było o czasach, trasach i rowerach 🙂 Ostatniego dnia mistrzostw, 16 lipca, imprezie towarzyszył kulinarny tir Roberta Sowy i […]

Zobacz więcej
Urodziny Zdrowej Częstochowy z Robertem Sową

Urodziny Zdrowej Częstochowy z Robertem Sową

Sobota – 15 lipca 2017 – kolejna impreza z udziałem Roberta Sowy. Tym razem kulinarny tir Prymatu zagościł na rodzinnej imprezie piknikowej „Urodziny Zdrowej Częstochowy”. Imprezie towarzyszyło mnóstwo kulinarnych atrakacji, m.in. degustacja dań przygotowanych przez Roberta Sowę. Można było także porozmawiać ze specjalistami o zdrowym odżywianiu i przyprawach, które koniecznie powinny znależć się w naszej […]

Zobacz więcej
Jarmark Galicyjski „Smaki Roztocza 2017” za nami

Jarmark Galicyjski „Smaki Roztocza 2017” za nami

W sobotę, 8 lipca, Robert wraz ze swoim kulinarnym teamem gościł na Jarmarku Galicyjskim „Smaki Roztocza 2017” w Narolu. Kilkudniowej imprezie towarzyszyło mnóstwo atrakcji, m.in. IV Konkurs Kulinarny – Galicyjskie Smaki Wczoraj, Dziś i Jutro, jarmark produktów regionalnych, spotkania z Kołami Gospodyń Wiejskich, koncert zespołu Brathanki i oczywiście nasze pokazy kulinarne połączone z degustacją. Na tak fajnej […]

Zobacz więcej
Otwarcie Restauracji Ratuszowej w Mrągowie

Otwarcie Restauracji Ratuszowej w Mrągowie

W niedzielę, 2 lipca, Robert był gościem specjalnym uroczystego otwarcia Restauracji Ratuszowej w Mrągowie. Doradztwo, konsultacje i wsparcie doświadczonego szefa kuchni, to niezwykle ważne elementy na początku działalności. Trzymamy kciuki i życzymy sukcesów!

Zobacz więcej
Robert i Prymat na 20 urodzinach Selgros

Robert i Prymat na 20 urodzinach Selgros

W sobotę, 1 lipca, Robert Sowa uczestniczył w pikniku zorganizowanym na terenie MTP w Poznaniu z okazji 20-lecia działalności Selgros Cash&Carry na polskim rynku. Z tej okazji Robert i jego kulinarny team wraz z partnerem imprezy – firmą Prymat, przygotował dla gości 3000 porcji dań. Tego dnia wyserwowaliśmy m.in.: wolno pieczone policzki wieprzowe z sosem […]

Zobacz więcej