‹ Poprzedni wpis   Następny wpis ›

Janusz Wójcik były selekcjoner reprezentacji Polski

Janusz Wójcik, były selekcjoner reprezentacji Polski

Zaproponowałem, aby dołączył do naszej ekipy na stałe. Czy warto było zatrudnić przy kadrze zawodowego kucharza? Warto. Kiedy reprezentacja rozgrywała ważne spotkania w krajach takich jak Anglia, nie było żadnego problemu z odpowiednim wyborem menu. Ale gdy jesienią 1998 roku mieliśmy lecieć do Burgas, poprosiłem Roberta o pomoc. Na miejscu wszystko poustawiał, mówił bułgarskim kucharzom, co mają robić, a ci go słuchali z otwartymi ustami. Nasza współpraca zaczęła się dobrze, bo od dobrego wyniku (Polacy wygrali 3:0) i później już tak było zawsze. Najbardziej lubiłem przyrządzane przez niego spaghetti i potrawy z ryb. Robert robił także świetne śliwki na gorąco z lodami – ulubiony deser kilku piłkarzy.