Książki

„KROK PO KROKU z Robertem Sową”

„KROK PO KROKU z Robertem Sową”

27 kwietnia 2016 roku ukazała się książka „Krok po kroku z Robertem Sową”, w której zaprezentowano 120 sprawdzonych, autorskich przepisów na proste, ale niebanalne dania Roberta Sowy. Mistrz kulinarny zadbał oczywiście o najlepsze jakościowo, łatwo dostępne i wzbogacające smak składniki. Przy każdym przepisie znajdują się symbole informujące o stopniu trudności i czasie potrzebnym na przygotowanie dania. Dodatkowo […]

Zobacz więcej
„CZTERY PORY ROKU”

„CZTERY PORY ROKU”

Z końcem listopada 2014 roku na rynku pojawiła się moja kolejna książka kucharska „Cztery pory roku”. Na 256 stronach dzielę się z Wami swoimi ulubionymi przepisami na wiosenne, letnie, jesienne i zimowe potrawy. Przy każdym przepisie znajdują się symbole informujące o czasie potrzebnym na przygotowanie potrawy i stopniu trudności. Dodatkowym atutem książki są apetyczne zdjęcia potraw i krótkie przewodniki po mniej znanych produktach.
Książka „Cztery pory roku” to pięknie wydana pozycja w twardej oprawie, która z pewnością stanie się niesamowitą kulinarną inspiracją na cały rok!

Zobacz więcej
„ŻYCIE KOCHA JEŚĆ”

„ŻYCIE KOCHA JEŚĆ”

Ja kocham życie, a życie kocha jeść! Oddaję w Państwa ręce moje najnowsze kulinarne dzieło pełne niespodzianek kuchni polskiej, zaskakujących fuzji smaków, zgodnych z moim ulubionym trendem cross cookingu.

Zobacz więcej
„W POSZUKIWANIU SMAKU DOSKONAŁEGO”

„W POSZUKIWANIU SMAKU DOSKONAŁEGO”

Książka Roberta Sowy, która ukazała się w marcu 2009 roku. Na ponad 450 stronach znaleźć można dotychczas niepublikowane przepisy na autorskie dania Roberta, wywiad z Mistrzem, wypowiedzi jego Przyjaciół oraz ciekawostki kulinarne. Meksykański chłodnik ze świeżą kolendrą i selerem naciowym. Sos kaparowy z gotowanym jajkiem i anchois. Filet z soli podany z aromatycznymi truskawkami i czarnym pieprzem… Już same nazwy brzmią wspaniale, a smak potraw wprost zniewala!

Zobacz więcej
„ESENCJA SMAKU”

„ESENCJA SMAKU”

Książka wydana w grudniu 2006 roku. To podsumowanie dotychczasowych dokonań Roberta Sowy i książka kucharska jakiej nie było! Robert dzieli się z czytelnikami swoimi kulinarnymi sekretami. Poleca nowatorskie przepisy na wykwintne, zdrowe, naturalne, lekkie i pachnące ziołami potrawy. Książka jest apetyczna pod każdym względem, a niepowtarzalne zdjęcia potraw doskonale podkreślają kulinarny kunszt autora.

Zobacz więcej
„KSIĘGA SZEFÓW KUCHNI”

„KSIĘGA SZEFÓW KUCHNI”

Najlepsi kucharze w Polsce prezentują:
wyjątkową "Księgę Szefów Kuchni" To szczególna książka kucharska, w której znalazły się przepisy przygotowane przez najlepszych mistrzów kuchni w Polsce, takich jak Robert Sowa, Tomasz Deker, Marcin Budynek, Tomasz Jakubiak czy Jerzy Pasikowski. Książka ukazała się na rynku 25 września nakładem Wydawnictwa G+J Książki.

Zobacz więcej
„SUPER GRILL”

„SUPER GRILL”

„Super grill” to książeczka, która ukazała się w lipcu 2010 roku wraz z dziennikiem Super Express. Robert Sowa przedstawia w niej zbiór swoich przepisów na letnie grillowanie. Książeczka "Super Grill" zawiera aż 160 przepisów potraw, które są serwowane na tegorocznej trasie "Lata z Radiem".

Zobacz więcej
„EUROPEJSKA KSIĄŻKA KUCHARSKA”

„EUROPEJSKA KSIĄŻKA KUCHARSKA”

PRZEPISY DLA SERCA… „Europejska Książka Kucharska” to publikacja wyjątkowa między innymi dlatego, że łączy podstawową edukację dotyczącą czynników ryzyka chorób układu krążenia ze wspaniałymi przepisami na zdrowe potrawy, zebrane i rekomendowane przez 46 Towarzystw Kardiologicznych z całego świata: Europy, Azji, Ameryki Środkowej, Afryki Północnej.

Zobacz więcej
„BIRKOWIE OD KUCHNI”

„BIRKOWIE OD KUCHNI”

Książka ukazała się w sprzedaży w maju 2010 roku. Można w niej znaleźć wszystko to, co w autorskiej książce kulinarnej pojawić się powinno. Wyjątkowe przepisy na znakomite potrawy (możliwe do przygotowania przez zwykłego śmiertelnika!), porady, kulinarne opowieści, anegdotki oraz smakowite zdjęcia…

Zobacz więcej