Przepisy

Wędzony łosoś norweski z gotowanym jajkiem, puszystym chrzanem i kawiorem

Główny składnik: Ryba
Dla ilu osób: 4
Okazje:  Ważne okazje, Wielkanoc, Babskie spotkanie, Romantyczna kolacja, Domowe party
Składniki:

400 g wędzonego łososia norweskiego
4 ugotowane na twardo jajka
2 łyżki tartego chrzanu
2 łyżki ubitej śmietany
Sok z ½ cytryny
4 łyżeczki czarnego kawioru
4 kromki białego pieczywa tostowego

 


Sposób przyrządzania:

Chrzan połączyć ze śmietaną i sokiem z cytryny. Łososia pokroić w cienkie paski i ułożyć na nim ugotowane i przekrojone na pół jajko. Na jednej połówce jajka ułożyć puszysty chrzan, a na drugiej łyżeczkę czarnego kawioru. Podawać ze zrumienionymi tostami.



powrót
KontaktMapa StronyPolityka cookies

Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celu świadczenia usług i w celach statystycznych. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce, w jej ustawieniach. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies, kliknij „Zamknij”. Jeżeli nie wyrażasz zgody – zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce cookies

Zamknij X