Przepisy

Sałatka śledziowa z selerem naciowym i gruszką

Główny składnik: Ryba
Dla ilu osób: 10
Okazje:  Ważne okazje, Domowe party
Składniki:

300 g filetów ze śledzia
150 g selera naciowego
200 g gruszki w lekkim syropie
100 g pokrojonej w drobna kostkę cebuli
1 łyżka posiekanej kolendry
4 łyżki majonezu
4 łyżki jogurtu naturalnego
Sól, pieprz czarny mielony Prymat do smaku

 


Sposób przyrządzania:

Wymoczone filety śledziowe pokroić w cienkie paski, dodać pokrojoną w półplasterki gruszkę, seler naciowy i cebulę. Jogurt naturalny połączyć z majonezem, dodać kolendrę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość delikatnie wymieszać.

 



powrót
KontaktMapa StronyPolityka cookies

Używamy cookies i podobnych technologii m.in. w celu świadczenia usług i w celach statystycznych. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce, w jej ustawieniach. Jeżeli wyrażasz zgodę na zapisywanie informacji zawartej w cookies, kliknij „Zamknij”. Jeżeli nie wyrażasz zgody – zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdziesz w naszej Polityce cookies

Zamknij X